Uitgebreid zoeken

Een halve eeuw in Nederland: 1969-2019 - 50 jaar Marokkaanse migratie

9 mei 2017 - 6 juni 2017
Tentoonstelling
Den Haag

In Bibliotheek Escamp in Den Haag is van 9 mei tot 6 juni de expositie ’50 Jaar Marokkaanse migratie in Nederland’ te zien.

De eerste generatie Marokkaanse gastarbeiders heeft volgens de samenstellers van de expositie een belangrijke bijdrage geleverd aan de opbouw van de Nederlandse economie. “Zo gingen zij hier in de jaren zestig bij bijvoorbeeld de Philipsfabriek, Fordfabriek, Melkunie en Compaxo Vleeswaren werken. Zonder hen was de Nederlandse economie nooit sterk zoals het nu is.” Inmiddels wonen er ongeveer 380.000 Marokkanen in Nederland en zijn de meeste van deze migranten gepensioneerd.

Voor de expositie werden er in totaal 50 mensen ( 25 Marokkaanse gastarbeiders en hun vrouwen en 25 Nederlanders) professioneel fotografeert. De foto’s werden later door zwart-wit foto’s en een korte quote vormgegeven. Hiermee wil Atlas Cultureel Centrum een recente foto met zwart- wit foto van 50 jaar geleden en tekst combineren om uiteindelijk de verandering van afgelopen 50 jaar te laten zien.

De expositie is tijdens de openingstijden van de bibliotheek te bezichtigen. Er is ook een boek verschenen over Marokkaanse migratie in Nederland, te bestellen via www.eenhalveeeuwinnederland.nl.

Adres:

Bibliotheek Escamp Den Haag
Leyweg 811
2545 HA Den Haag


MondriaanstichtingVSB-fondsSNS ReaalPrins Bernard CultuurfondsOC&WVROM