Uitgebreid zoeken

Lovingday.nl: Gemengde relaties en gezinnen in Nederland

12 juni 2013
Symposium
Amsterdam

Hierbij nodigen we u graag uit voor de eerste bijeenkomst van LovingDay.NL, het platform voor onderzoekers en iedereen die interesse heeft voor gemengde relaties en gezinnen in Nederland.

Datum: woensdag 12 juni 2013

Locatie: Universiteitstheater, zaal 3.01, Nieuwe Doelenstraat 16, Amsterdam

LovingDay.NL is een werkgroep die, geïnspireerd door het Amerikaanse initiatief, een platform wil zijn voor onderzoekers en andere geïnteresseerden in gemengde relaties en gezinnen in Nederland. De doelen zijn een website en een jaarlijks terugkerend evenement over de vele aspecten van gemengde relaties en gezinnen op 12 juni, Loving Day, voor een academisch en algemeen publiek. We streven naar een inhoudelijk uitdagend, maar in vorm levendig en speels platform.

Loving Day is de jaarlijkse viering op 12 juni van de uitspraak van het Amerikaanse hooggerechtshof in 1967, waarin interraciale huwelijksverboden ongrondwettig werden verklaard. Loving is de achternaam van het echtpaar Richard en Mildred Loving dat de zaak voor de rechter bracht. Op Loving Day worden de kwesties en vragen verkend waarmee gemengde relaties en gezinnen tegenwoordig te maken hebben.

De werkgroep LovingDay.NL is samengesteld uit Leen Sterckx, Betty de Hart, Annemiek Beck en Marga Altena.

Programma:

14.00 uur:           Welkom door dagvoorzitter Annemiek Beck, www.wereldpartners.nl.

14.15 uur:           Film The Loving Story, ingeleid door Betty de Hart, Radboud Universiteit Nijmegen, Universiteit van Amsterdam.

14.35 uur:           Presentatie van de website www.vijfeeuwenmigratie.nl/term/gemengderelaties, toegelicht door Leen Sterckx, Universiteit van Amsterdam.

14.55 uur:           Theepauze

15.10 uur:           Presentatie van het boek A True History Full of Romance: Mixed Marriages and Ethnic Identity in Dutch Art, News Media, and Popular Culture (1883-1955), ingeleid door Marga Altena, Universiteit van Amsterdam.

15.30 uur:           Commentaar door Guno Jones, Vrije Universiteit Amsterdam.

15.45 uur:           Commentaar door Marlou Schrover, Rijksuniversiteit Leiden.

16.00 uur:           Reactie Marga en algemene discussie.

17.00 uur:           Afsluiting.

Aanmelding via: M [dot] M [dot] A [dot] Altenaatuva [dot] nl


MondriaanstichtingVSB-fondsSNS ReaalPrins Bernard CultuurfondsOC&WVROM