Uitgebreid zoeken

1945-heden

Bij de foto: Nationaal Archief, Den Haag, Rijksfotoarchief: Fotocollectie Algemeen Nederlands Fotopersbureau (ANEFO), 1945-1989 - negatiefstroken zwart/wit, nummer toegang 2.24.01.05,...

Eind 1961 kwamen de eerste Molukse gezinnen vanuit verschillende woonoorden in Nederland naar Zevenaar.

De Tegenpartij (Koot en Bie) hebben in hun verkiezingsprogramma Rugop '81 een nieuw plan om Nederland her in te richten. Kijk naar Grieksel, Tunesingen, little Italy, Turkenburg en Blankstad.

Emiliano Ruiz is geboren op 13 maart 1939 in La Pola de Gordón, van oudsher een steenkolenmijnenstreek in het noordwesten van Spanje.

Ik heet ook Daniel Wilhelm Janusch.

Ik ben vernoemd naar mijn grootvader die vroeger een bakkerij had op de Wortelhaven in Leeuwarden.

Mijn vader heette Adolf Eduard.

Context information: Rijksfotoarchief: Collectie Algemeen Nederlands Fotopersbureau (ANEFO), 1945-1989 - positieven [geordend op onderwerp] >> Rijksfotoarchief: Collectie Algemeen Nederlands...

Ik zoek mijn Italiaanse vader.

Mijn biologische moeder Marianne Stevens woonde in 1968 op de Anna van engelandstraat 13 in eindhoven.

De menukaart van restaurant Yoen Chang in de Wagenstraat te Den Haag. De menukaart stamt uit 1957. De toenmalige gerechten waren aangepast aan de Hollandse smaak, goedkoop en fors.

Dit is een van de foto's...

Bij de foto: Nationaal Archief, Den Haag, Rijksfotoarchief: Fotocollectie Algemeen Nederlands Fotopersbureau (ANEFO), 1945-1989 - negatiefstroken zwart/wit, nummer toegang 2.24.01.05,...

Na de 2e WO.

Wat gebeurde er met mijn vader toen de 2e WO uitbrak op 1 september 1939?.

Elk verhaal is uniek en anders. Mijn verhaal lijkt voor mij heel gewoon. Soms zelfs zo, dat je vergeet waarom je bent wie je bent.

Amsterdam telt migranten van allerlei pluimage. Wij bezochten een kleine, maar hechte groep: de sikhs. Hun tempel bevindt zich op het bedrijventerrein Sloterdijk.

Het moest er toch eens van komen en op 10 jarige leeftijd was ik dan ook aan de beurt: de traditionele besnijdenis (uitgevoerd door een medisch specialist in het toenmalige St.

Tsi Yuen Tsiang in zijn restaurant Yoen Chang aan de Wagenstraat te Den Haag omstreeks 1956.

Mijn oma en moeder lopen met de kinderwagen waarin mijn tweelingzus en ik zitten.

Uit Pregrada, in Kroatië, vertrok ik  op een zonnige middag van 4 juli 1987, met een koffer en een tas.

SPIJTOPTANTEN

Januari 2011

SPIJTOPTANTEN

Volgens wikipedia:

Emiliano Ruiz is geboren op 13 maart 1939 in La Pola de Gordón, van oudsher een steenkolenmijnenstreek in het noordwesten van Spanje.


MondriaanstichtingVSB-fondsSNS ReaalPrins Bernard CultuurfondsOC&WVROM