Uitgebreid zoeken

1945-heden

Ik ben in Nederland geboren. Maar het had niet veel gescheeld of ik was in Italië ter wereld gekomen.

Poolse DRU arbeiders 1947. (foto)

Emiliano Ruiz is geboren op 13 maart 1939 in La Pola de Gordón, van oudsher een steenkolenmijnenstreek in het noordwesten van Spanje.

BRON: Rijksfotoarchief: Collectie Algemeen Nederlands Fotopersbureau (ANEFO), 1945-1989 - positieven [geordend op onderwerp] >> Rijksfotoarchief: Collectie Algemeen Nederlands Fotopersbureau...

door Sevgi Gülen

 

De menukaart van restaurant Yoen Chang in de Wagenstraat te Den Haag. De menukaart stamt uit 1957. De toenmalige gerechten waren aangepast aan de Hollandse smaak, goedkoop en fors.

Tweede huis

Ik werd twee maanden na mijn geboorte (17 mei 1981) door mijn Nederlandse ouders opgehaald uit het weeshuis in Jakarta.

Een markante man was mijn vader, Hanoch Marwa. Niet alleen in zijn woonplaats Winterswijk maar in heel Nederland was hij gekend. Het verhaal verteld hoe mijn vader als ex – K.N.I.L.

Aankomst op 25 oktober 1963 op Schiphol van 56 Turkse gastarbeiders voor de Ford fabriek (waarna er 4 na herkeuring werden teruggestuurd !!).

Mijn Pen

Lees het verhaal op mijn weblog.

Het moest er toch eens van komen en op 10 jarige leeftijd was ik dan ook aan de beurt: de traditionele besnijdenis (uitgevoerd door een medisch specialist in het toenmalige St.

Op de website van het Nationaal Historisch Museum doe ik het verhaal over mijn familiegeschiedenis.

Het verhaal speelt zich af nabij het Toba meer op Sumatra, en is geschikt voor kinderen tussen 8 en 88 jaar

Elk verhaal is uniek en anders. Mijn verhaal lijkt voor mij heel gewoon. Soms zelfs zo, dat je vergeet waarom je bent wie je bent.

Dit is een van de foto's...

Getuigschrift in de sloveense taal  25 jaar lidmaatschap Barbaravereniging Staatsmijnen

Het weeshuis waarin ik geboren ben is een paar jaar geleden verhuisd naar een andere wijk van Jakarta. Op de foto ben ik te zien en drie meisjes die nog steeds in het weeshuis wonen.

SPIJTOPTANTEN

Januari 2011

SPIJTOPTANTEN

Volgens wikipedia:


MondriaanstichtingVSB-fondsSNS ReaalPrins Bernard CultuurfondsOC&WVROM