Uitgebreid zoeken

Ben Krewinkel - A possible life

Hoe vertel je een verhaal over een papierloze immigrant? Tijdens een eerste poging dit te doen, middels de ‘traditionele’ documentaire fotografie, kwam fotograaf Ben Krewinkel er snel achter dat hij geen grip kreeg op het hele verhaal. Voor A Possible Life. Conversations with Gualbert hanteerde hij een andere aanpak, waarin het zinvol leek om de hoofdpersoon van het verhaal, Gualbert, co-auteur te maken.

Door deze samenwerking probeerde hij te voorkomen dat hij zijn onderwerp louter reduceerde tot object. De combinatie van verschillende materialen (officiële documenten, privé-foto’s, brieven en fragmenten uit gesprekken) met zijn eigen foto’s maakte het mogelijk een gelaagder verhaal te vertellen over illegaliteit in Europa. In de vele gesprekken vertelde Gualbert over zijn leven in Niger, zijn achtergebleven gezin met vijf kinderen, en de tegenstrijdige wens om zowel terug te keren als een succesvol leven op te bouwen in Nederland. De tegenstelling tussen verwachting en realiteit vormt de kern van het project.

Dutch Doc Award
Ben Krewinkel is met zijn project A possible life. door een internationale jury genomineerd voor de Dutch Doc Award 2013 voor beste documentaire fotografie van dit moment. Op 5 juni wordt de winnaar bekendgemaakt in het Tropenmuseum in Amsterdam.

www.benkrewinkel.nl
www.conversationswithgualbert.com


MondriaanstichtingVSB-fondsSNS ReaalPrins Bernard CultuurfondsOC&WVROM