Uitgebreid zoeken
Vrouwen zien vrouwen
Aankondiging van een tentoonstelling in het Transnational Institute te Amsterdam, 14-27 juni 1980 te Amsterdam. Het doel is de levens van vrouwen in de hele wereld te verbeelden alsmede de strijd van vrouwen tegen seksisme, racisme en imperialisme. De Nederlandse fotografe Bertien van Manen exposeert foto's van gastarbeidersvrouwen. De Amerikaanse Lisa Kokin exposeert batikdoeken over vrouwen in Cuba, Zuid-Afrika en het Midden-Oosten en van de Zweedse Barbro Cheesman zijn wandkleden te zien over het leven van Mexicaanse vrouwen en van gastarbeidersgezinnen in Zweden te zien. Op de achterzijde informatie over het Transnational Institute, de kunstenaressen en de doelstelling van de expositie.
Jonge, Ernst de / Manen, Bertien van
affiche
1980
Manen, Bertien van / Kokin, Lisa / Cheesman, Barbro / Transnational Institute / beeldende kunsten / etniciteit / fotografie / textielkunst / kunstenaressen / allochtonen / eerste generatie / tentoonstellingen / Nederland
Amsterdam
Jonge, Ernst de en Bertien van Manen
Aletta
via de website van Aletta.
Let op: op de meeste afbeeldingen rust auteursrecht. Deze mogen niet zonder toestemming van de rechthebbende gebruikt worden.

MondriaanstichtingVSB-fondsSNS ReaalPrins Bernard CultuurfondsOC&WVROM