Uitgebreid zoeken

Zoeken: Evenement

Selecteer

Klik op een van onderstaande termen om het aantal treffers te beperken

Content type

: alle termen » Evenement
451 treffers

Treffers

Migratie is een fenomeen van alle tijden en van alle plaatsen. Daarover zal iedereen het eens zijn.

In de jaren zestig van de vorige eeuw kwamen de eerste Marokkaanse gastarbeiders naar Nederland, op zoek naar werk. Dat is inmiddels een halve eeuw geleden.

Bij de Jonge Spoorzoekersaanpak gaan leerlingen op zoek naar migratieverhalen in eigen familie of omgeving aan de hand van privéfoto’s.

Aspecten van migratie in de collectie van het Stedelijk Museum.

Van 8 tot 28 december is in het Stadhuis in Utrecht de reizende tentoonstelling ‘50 Jaar Marokkaanse migratie in Nederland’ te zien.

Amsab-ISG, Uitgeverij Lannoo en Boekhandel Walry nodigen u van harte uit op de voorstelling van het boek ‘Las Mamás belgas, Jonge Spanjestrijdsters uit de Lage Landen’ van journalist Sven Tuytens,

Slavernij en de verhalen van de tot slaaf gemaakten maken deel uit van een gezamenlijk, door zwart en wit gedeeld verleden.

Voor een eerste maal verzamelen onderzoekers en cultureel-erfgoedmedewerkers op de dag van de Belgische migratiegeschiedenis op 23 september in Brussel.

Bij de Jonge Spoorzoekersaanpak gaan leerlingen op zoek naar migratieverhalen in eigen familie of omgeving aan de hand van privéfoto’s.

Met de tentoonstelling Afrikaanse bedienden aan het Haagse hof belicht het Haags Historisch Museum dit najaar de levens van de donkere jongens Cupido en Sideron.

This symposium will take place at the Rijksmuseum, Amsterdam (Day 1) and at the RKD – Netherlands Institute for Art History in The Hague (Day 2).

Migration has been and remains a hotly debated subject in both modern society and academia.

Onze steden worden in toenemende mate gedefinieerd door migratie, met de influx van vluchtelingen, maar ook arbeidsmigranten, kenniswerkers en studenten.

De expositie Vamos Vacaturos gaat over diversiteit op de werkvloer. Mensen van buitenlandse afkomst getuigen over hun ervaringen met werken in Vlaanderen.

In Bibliotheek Escamp in Den Haag is van 9 mei tot 6 juni de expositie ’50 Jaar Marokkaanse migratie in Nederland’ te zien.

Given our belief in the role of the university in advancing policy responses and reshaping the narrative on understanding the movement of people across and between nation-state borders, this sympos

Rijke families hebben in de achttiende eeuw wel vaker een Afrikaanse bediende. Dat is een bekend feit. Het is in de achttiende eeuw statusverhogend om met een bediende uit Afrika te pronken.

This Summer School deals with how migration is remembered. Remembering and disrembering are conscious activities, springing from social debates and political decisions.


MondriaanstichtingVSB-fondsSNS ReaalPrins Bernard CultuurfondsOC&WVROM